Polskie pierogi – obiad, jak u mamy
https://www.dagrasso.pl/bochnia izolat białka sojowego do produktów wegetariańskich

Polska kuchnia lubi zaskakiwać wszelkie podniebienia, wpływy innych kultur powodują, że ciągle zapominamy o tych prawdziwych staropolskich smakach. Niemniej jednak warto czasem powrócić do smaków z dzieciństwa, kiedy to babcia szykowała te prawdziwe nasze dania. Oczywiście nie ma co się oszukiwać, że młodzi ludzie nie gustują już w schabowym z kapustą, czy bigosie. Tym bardziej, że dzisiaj gotuje się lżej, ale przede wszystkim szybciej.

I właśnie ten czas podsunął kolejną propozycje dania, które nie zajmie nam nawet pięciu minut. Przecież mamy jeszcze pierogi, te prawdziwe domowe trzeba by było przygotować, chyba że babcia lub mama dała nam większą porcję do zamrożenia. Niemniej jednak można znaleźć w sklepach równie dobre pierogi, które niemal przypominają te nasze ulubione smaki. Dlatego doskonałym obiadem dla zapracowanych, okazują się być właśnie takie propozycje.

Miód lipowy

Wystarczy wrzucić porcję pierogów do gotującej się wody i po trzech minutach mamy bardzo dobry obiad dla całej rodziny.

Urszula
News Reporter
Cześć, możecie mówić na mnie Ula. Lubie blodżyć o moich ulubionych tematach. Jakich? Dowiesz się na moim blogu ;) Miłej lektury!