Składniki lądujące w garnku

Sama zupa w sobie może być przygotowywana i podawana na wiele sposobów, jej postać bulionu lub kremu, choć pozornie się różni, to w gruncie rzeczy jest taka sama. Wobec tego zmiksowana zupa jarzynowa, choć wygląda inaczej niż bulion warzywny, jest przygotowany z tych samych składników.

Warto pozostać na chwilę, właśnie przy tym najważniejszym elemencie, jakim są produkty stosowane do gotowania, to właśnie one dają pełne pole do popisu, jeśli chodzi o stworzenie własnej zupy. Każdy ma swoje upodobania, zatem pozornie ta sama zupa może posiadać różne walory smakowe, a nawet przybierać różne wersje.

Niemniej jednak garnek, w którym przygotowujemy zupę zawsze napełniany jest tym samym podstawowym składem, woda, porcja mięsa, warzywa, czyli marchewka, korzeń pietruszki, przyprawy. Kolejne dodawane składniki są już uzależnione od nas samych.

W wielu przypadkach kwestia przypadku, bo dodajemy to, co aktualnie posiadamy tworząc jarzynową, bardzo wartościową zupę. Jednak dodanie większej ilości marchwi, samych brokułów, czy kalafiora powoduje stworzenie nowej zupy.

Urszula
News Reporter
Cześć, możecie mówić na mnie Ula. Lubie blodżyć o moich ulubionych tematach. Jakich? Dowiesz się na moim blogu ;) Miłej lektury!