Przygotowanie dobrej ryby na obiad wymaga odpowiedniego czasu. Ideałem jest namoczenie jej w mleku i ziołach na dzień przed smażeniem. Następnie przyprawienie, zamoczenie w jajku, mące i bułce tartej. Ile przy tym bałaganu, a potem jeszcze w trakcie smażenia wszystko się rozwala, a i ten zapach.
Wiele osób rezygnuje z przygotowywania ryb samodzielnie, jednak warto zwrócić uwagę, że istnieje wiele wersji na smakowitą i szybką rybkę. Jedną z nich jest doskonała propozycja na zrobienie łososia. Wystarczy tylko ułożyć odpowiednie porcje ryby na kawałkach foli aluminiowej. Następnie obsypać łososia garścią mrożonej mieszanki warzyw, a na nie położyć kawałek masła i ząbek czosnku.
Według uznania można przyprawić rybę solą, pieprzem lub ziołami. Tak przygotowaną potrawę zawijamy szczelnie folią i wstawiamy do piekarnika. Po około dziesięciu minutach mamy gotowe danie, które idealnie komponuje się z makaronem szpinakowym lub pomidorowym. Szybko, oryginalnie, ale przede wszystkim smacznie.