Wspomniane modyfikacje składnikowe, wykorzystywane podczas przygotowywanie zupy, powoduje, że danie to może mieć różne wersje, ale samo słowo zupa, zawiera w sobie wiele rodzajów pysznej potrawy. Okazuje się, że oprócz podstawowych zup istnieje wiele możliwości, które powodują, że otrzymujemy odmienny smak.
Dzięki temu jesteśmy w stanie wyczarować pyszne obiady, które codziennie będą miały inną postać. W ten sposób unikamy twierdzenia członków rodziny, które rozbrzmiewa w naszych ustach „Znowu pomidorowa!”.
Wystarczy zajrzeć do książki kucharskiej, do propozycji internautów, czy zasięgnąć porady przyjaciółki, z pewnością będą one bardzo pomocne. Niemniej jednak mając już doświadczenie w gotowaniu można pozwolić sobie na małe eksperymenty.
Smakowite, niepowtarzalne, ale nadal pełne zdrowia zupy ucieszą każdego głodnego domownika, a przede wszystkim nie będą kolejnym nudnym obiadem. Takie modyfikacje są idealne dla małych niejadków, których ciężko przekonać do jedzenia, a coś nowego na talerzu może je skusi?.